Duik diep in het
authentieke hart
van Tanzania
Verken het
echte Tanzania
tot in de Kern

Praktische informatie

Hieronder
vind je handige praktische info.
Voorbereiding is het halve werk.

Ontdek de antwoorden op veelgestelde vragen en ga op ontdekkingsreis om de geheimen te ontrafelen van het plannen van jouw droomsafari in Tanzania. Of je nu meer wilt weten over ontmoetingen met wilde dieren, accommodatie-opties of reislogistiek. Wij bieden informatieve antwoorden om ervoor te zorgen dat je een onvergetelijk avontuur tegemoet gaat.

Voor een bezoek aan Tanzania is het essentieel om te beschikken over een retourticket. Net als ook een geldig paspoort met een inreis- of herinreisvisum. Deze visa of registratie kunnen worden verkregen via elke diplomatieke online dienst van Tanzania of Kenia. Indien u ervoor kiest om uw visum bij aankomst op de luchthaven aan te vragen, dient u zich ervan bewust te zijn dat de betaling in contanten moet worden voldaan in Amerikaanse dollars ($50).

In het geval van Kenia verschilt de procedure iets. Hier is geen visum nodig, maar wel een registratie. Deze registratie kan uitsluitend online worden voltooid en heeft een kostprijs van $36,50.

 
 

Voor reizigers die afkomstig zijn uit of door landen reizen waar gele koorts voorkomt, is het vereist om te beschikken over geldige vaccinatiecertificaten. Echter, bezoekers die rechtstreeks vanuit landen zoals Europa, de VS, Japan en andere gebieden zonder gele koorts naar Oost-Afrika reizen, hebben geen vaccinatiebewijzen nodig om binnen te komen.

Het wordt wel aanbevolen dat bezoekers voorafgaand aan hun reis hun vertrouwde arts raadplegen en advies vragen over eventuele noodzakelijke vaccinaties.

De munteenheid in Tanzania is de Tanzaniaanse shilling (TShs), terwijl in Kenia de munteenheid de Keniaanse shilling (KShs) is. Het is raadzaam om de waarde van de shilling te controleren voordat u op reis gaat.

Bezoekers mogen maximaal $10.000 (of euro) per persoon meenemen en het is belangrijk op te merken dat het illegaal is om Tanzaniaanse valuta uit te voeren. Vreemde valuta in contanten kunnen worden ingewisseld bij commerciële banken. Er zijn ook wisselkantoren op internationale luchthavens, grote steden en grensposten.

In lokale winkels en marktkramen wordt meestal met shilling betaald. In bars, restaurants, hotels en voor fooien aan toeristische gidsen betalingen in dollars of euro’s worden geaccepteerd. Het is gebruikelijk om ongeveer $15 per persoon per dag aan fooien te voorzien. 

Voor een comfortabele en veilige ervaring tijdens uw reis naar Tanzania, Kenia en Zanzibar is het belangrijk om de juiste kleding te dragen. Lichtgewicht kleding, bij voorkeur gemaakt van natuurlijke stoffen zoals katoen en linnen, is ideaal voor broeken, overhemden en rokken. Het wordt geadviseerd om donkerblauwe en zwarte kleding te vermijden, omdat dit de tsé-tsé vlieg kan aantrekken in sommige gebieden.

Neutraal gekleurde kleding en tinten die passen bij de natuurlijke omgeving zijn het beste om onopgemerkt te blijven tijdens het observeren van dieren. In hoger gelegen gebieden zoals de Ngorongoro-krater, de Kilimanjaro en Arusha kunnen de temperaturen ’s avonds en ’s ochtends koeler zijn, dus warme kleding is hier meer aangeraden.

Voor wandelingen tijdens de safari’s zijn comfortabele schoenen essentieel, en het wordt aanbevolen om insectenwerende middelen mee te nemen om beten te voorkomen.

In Zanzibar, waar de meerderheid van de bevolking de islam beoefent, wordt van bezoekers verwacht dat zij zich bescheiden kleden. Het dragen van zwemkleding, minirokken en andere onthullende kleding wordt buiten hotels, stranden en resorts afgeraden.

Zorg ervoor dat u zich goed kleedt volgens deze richtlijnen om uw reiservaring comfortabel, respectvol en onvergetelijk te maken.

Het is belangrijk voor bezoekers van nationale parken om te weten dat het gebruik van drones of onbemande luchtvaartuigen (UAV’s) van welke grootte dan ook, niet is toe gestaan. Voor fotografie, filmen en andere doeleinden  is dit vanwege veiligheidsredenen. Alleen in uitzonderlijke gevallen kan het gebruik van deze technologieën worden overwogen. Dan zullen vergunningen worden verleend door de directeur-generaal van TANAPA.

We vragen vriendelijk om uw medewerking bij het naleven van deze regelgeving. Dit ter bescherming van de natuur en veiligheid in de nationale parken. Het naleven van deze openbare kennisgeving draagt bij aan het behoud van natuurlijke gebieden en verbetert de sector van natuurbehoud.

We vertrouwen erop dat het grote publiek deze regels respecteert en bijdraagt aan de bescherming van onze prachtige natuurlijke omgeving.

Voordat u ons bezoekt, is het belangrijk om te weten dat sinds juni 2019 het verboden is om alle plastic tassen, ongeacht hun dikte, te importeren, exporteren, vervaardigen, verkopen, opslaan, leveren en te gebruiken.

Gelukkig zijn plastic of plastic verpakkingen voor medische diensten, industriële producten, de bouwsector, landbouwproducten, voedingsmiddelen, gezondheidszorg en afvalbeheer niet verboden.

We adviseren u dan ook om geen plastic zakken mee te nemen of plastic draagtassen of voorwerpen in plastic zakken in uw koffer of handbagage te vervoeren voordat u aan uw reis begint. Als u uw koffers om veiligheidsredenen met plastic wilt inpakken, zijn er op alle luchthavens speciale ruimtes bij de ingang waar u het plastic kunt achterlaten voordat u het vliegveld verlaat, zonder problemen.

Bij JADORE SAFARIS staan we volledig achter dit initiatief van de overheid om de omgeving van deze prachtige landen, die bekend staan om hun unieke natuur, plasticvrij te houden.

 
 
 
 
 
jadore-safaris-tanzania-logo

Paul Shayo

Omdat onze chauffeurs ook uw gidsen zijn, noemen we ze “driverguides”.

Dit is uw driverguide voor het Zuiden van Tanzania: Paul.

Hij is vriendelijk, ervaren en volledig voorbereid om u een onvergetelijke en uitstekende Safari te bezorgen in de streek waar hij zelf is geboren en getogen. U bent dus in handen van deskundige professional. Paul reist ook regelmatig door gans Tanzania om zijn kennis over alle parken bij te werken en op zoek te gaan naar nieuwe bestemmingen, of the beaten track.

jadore-safaris-tanzania-logo

Bastiaan Witvliet

Bastiaan Witvliet, geboren en getogen in Zambia en Tanzania, keerde in 2016 definitief terug naar Afrika na zijn studie en een carrière in Nederland. Zijn jeugd in de Afrikaanse bush heeft hem een diepe liefde voor het safari-leven bijgebracht, en hij brengt nog altijd veel tijd door in de wildernis, naast zijn werk voor Jadore Safari is hij active in natuurbescherming.

Als gediplomeerd privé-safarigids deelt Bastiaan zijn passie voor de natuur met anderen, terwijl hij ook een rol vervult in de zakelijke kant van Jadore Safaris sinds hij in 2023 als aandeelhouder is toegetreden. Met zijn expertise draagt hij bij aan het succes en de groei van het bedrijf, en zet hij zich in voor duurzaamheid en behoud van de prachtige Afrikaanse wildernis.

jadore-safaris-tanzania-logo

Patrick Kweka

Een jong natuurtalent die gekozen heeft om zich in dienst te stellen van het toerisme in Tanzania.

Patrick schept veel plezier in de mogelijkheid om in contact te komen met mensen van verschillende culturen en landen. Het is zijn zorg om eerst te begrijpen waar de bezoeker in geïnteresseerd zijn, zodat hij hun de best mogelijke ervaring kan bieden. 

Op een reis met Patrick en JADORE SAFARIS is er een glimlach, veel kennis, passie en een streven om de best mogelijke, maar nog steeds veilige ervaringen mogelijk te maken.

jadore-safaris-tanzania-logo

Vincent Kessy

Draai of keer het maar het is de driver/guide die de safari uit voert en waar de safari mee valt of staat.

Vincent is niet zomaar iemand die zijn werk doet maar hij ademt net als de rest van het team een en al JADORE SAFARIS in en uit. Het was op jonge leeftijd dat Vicent besloot dat hij betrokken wilde raken bij het begeleiden van bezoekers om dit geweldige noordelijke circuit van The Rift Valley te zien en te leren kennen.

Hij werkte freelance voor verschillende bedrijven die uitstekende diensten leverden en deed zelfs opleiding voor jonge knapen die dit vak willen leren. Ook schoolt hij zichzelf voortdurend bij wanneer hij even niet in de bush zit. Zijn passie voor en kennis van alle aspecten van de natuur, het landschap en de cultuur van de regio worden onmiddellijk duidelijk wanneer u met hem op stap gaat.

jadore-safaris-tanzania-logo

Katja de Feu

Katja, medeoprichter van JADORE SAFARIS, heeft met meer dan 5 jaar ervaring in het organiseren van safari’s in Oost-Afrika een passie voor toerisme ontwikkeld. Samen met lokale partners is het bedrijf gegroeid tot een uniek initiatief, gericht op exclusieve privé safari’s, ver weg van massatoerisme.

Een Afrikaanse safari is altijd wel een avontuur. Maar om aan je avontuur te beginnen, betekent dat je al tijdens de planningsfase met iemand die in contact moet zien te komen die onafhankelijk en eerlijk advies geeft.

Het komt zelden voor dat iemand teleurgesteld naar huis terugkeert over zijn safari, maar hij of zij is zich er misschien niet van bewust wat hij niet heeft gezien en hoeveel beter het had kunnen zijn.

Katja wil ervoor zorgen dat haar klanten op de hoogte zijn van alle opties voor hun Afrikaanse avontuur …  ongeacht hoe zij dat avontuur definiëren. JADORE SAFARIS klanten worden haar goede vrienden, van wie velen terugkeren naar Tanzania of Kenia om weer met ons te reizen.

Naast de persoonlijke ontvangst is het ook Katja die achter de schermen als financieel directeur er voor zorgt dat alles eens u hier bent ook vlot kan verlopen.

jadore-safaris-tanzania-logo

Koen de Meyer

Koen, medeoprichter van JADORE SAFARIS, heeft met meer dan 5 jaar ervaring in het organiseren van safari’s in Oost-Afrika een passie voor toerisme ontwikkeld. Samen met lokale partners is het bedrijf gegroeid tot een uniek initiatief, gericht op exclusieve privé safari’s, ver weg van massatoerisme.

Koen’s missie gaat verder dan woorden; hij en zijn team streven naar duurzaam toerisme en nodigen reizigers uit om de schoonheid van Afrika te ontdekken met een persoonlijke touch, wetende dat elke reis een positieve impact heeft op lokale gemeenschappen en natuur.

Bij Jadore Safaris wordt elke ontdekkingsreis met plezier en liefde voor Oost-Afrika samengesteld, belovend onvergetelijke ervaringen voor het leven.