Waarom is Afrika zo bijzonder?

Het gebrul van de leeuw?

Welk beeld spreekt meer tot de verbeelding: de eindeloze kudde wilde hoefdieren die regenbuien volgt door het uitgestrekte, stoffige Afrika continent op zoek naar vers water en gras? Of de geluiden van de bush, met een luipaard dat rondsluipt of het gebrul van de leeuw.

De hoge stem van de Masai-kuddejongen?

Er is een breed scala aan vogelgeluiden, van de roep van de visarend tot neushoornvogels bij zonsopgang en uilen onder de sterren. Ze zingen allemaal een lied over Afrika. De diversiteit van Afrika is een lust voor oor en oog. Of het nu een kameleon is die van kleur verandert of de besneeuwde top van Kilimanjaro boven de olifantenkuddes van Amboseli, de kracht van Afrika om je te verbazen is altijd dichtbij.

De geur van Afrika wekt ook sterke nostalgie op: stof vermengd met houtrook, de aardse geur na regen, de zoetheid van de keuken op Zanzibar en zelfs de geur van olifanten in de buurt. Deze nostalgie kan plotseling een golf van adrenaline teweegbrengen.

Het leven zoals het moet zijn: altijd op safari.

Wanneer u op pad gaat om het wild echt te ervaren, ontbreekt het u nooit aan essentiële gemakken.

Geniet van een zacht bed, heerlijk eten, een warme douche bij zonsondergang, en zelfs WIFI (!). Of geniet van een koud biertje bij het kampvuur terwijl de hyena’s al beginnen te huilen.

Ervaar hoe het licht door de acaciabomen valt en geniet van de warme geur van de zon op het gras.

Eenmaal ervaren, zult u het voor altijd missen wanneer u er niet bent.

 
swahili

 

Het vrolijke geluid van de Swahili-taal.

En verder … hoor het gekrijs van zebrahengsten die hun merries roepen. Zie het jachtluipaard dat zijn kittens zoekt en hen roept.

In Tanzania, ver verwijderd van de 20e eeuw, is er nog volop ruimte en afstand. Overnacht in een tent, in het koninkrijk van de leeuw, waar je vrijuit kunt ademen. Sta op bij het eerste licht, adem de scherpe lucht in, stap uit je tent op een koude, heldere ochtend en betreed een wereld bush in Afrika Een ervaring zo grenzeloos als de zee, die zijn gelijke niet kent.

Twintigduizend jaar geleden, maar de magie is nooit meer weg gegaan.

De heuvels in Afrika blijven even groen en de uitzichten zijn zo wijds als altijd. Ze zijn gevuld met een onaantastbare schoonheid en ontelbare dieren. In de Ngorongoro, Serengeti en Masai Mara kunt u de gnoes zien trekken over de korte grasvlaktes in een bijna ononderbroken konvooi, dat drie maanden en nachten nodig heeft om voorbij te trekken.

elephants-tarangrire-tanzania-jadore-safaris

Voor de impact van Afrika ben je nooit voorbereid.

Ervaar vreemde bezienswaardigheden, nieuwe geluiden, en nieuwe geuren die een totale aanslag op uw zintuigen zijn. Het is alsof u weer kind bent en de wereld opnieuw of door een andere bril ziet.

Slechts weinigen kunnen precies de juiste woorden vinden om dit gevoel, deze emotie te beschrijven. Toch zijn er veel dichters en mensen die het aan den lijve hebben ondervonden of mochten ervaren die ons zijn voorgegaan.

Daarom is Afrika zo bijzonder.

Dit prachtige landschap raakt simpelweg onze ziel.

Bovendien kunt u zelf (met JADORE SAFARIS) Oost-Afrika bezoeken en alles persoonlijk ervaren.

tanzania-jadore-safaris

Wil je reageren op deze post, dat kan hieronder:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We waarderen het als je dit artikel wilt delen:

Delen dit op Facebook
Delen dit op LinkdIn
Delen dit op Pinterest
Delen dit met Whatsapp
Delen dit met Email

Expeditie Updates

Meld je aan voor ‘Tochten door de Wildernis’ onze nieuwsbrief waarbij zorgvuldig geselecteerde artikelen, meeslepende verhalen en het laatste nieuws over onze inspanningen voor natuurbehoud in Afrika.

jadore-safaris-tanzania-logo

Paul Shayo

Omdat onze chauffeurs ook uw gidsen zijn, noemen we ze “driverguides”.

Dit is uw driverguide voor het Zuiden van Tanzania: Paul.

Hij is vriendelijk, ervaren en volledig voorbereid om u een onvergetelijke en uitstekende Safari te bezorgen in de streek waar hij zelf is geboren en getogen. U bent dus in handen van deskundige professional. Paul reist ook regelmatig door gans Tanzania om zijn kennis over alle parken bij te werken en op zoek te gaan naar nieuwe bestemmingen, of the beaten track.

jadore-safaris-tanzania-logo

Bastiaan Witvliet

Bastiaan Witvliet, geboren en getogen in Zambia en Tanzania, keerde in 2016 definitief terug naar Afrika na zijn studie en een carrière in Nederland. Zijn jeugd in de Afrikaanse bush heeft hem een diepe liefde voor het safari-leven bijgebracht, en hij brengt nog altijd veel tijd door in de wildernis, naast zijn werk voor Jadore Safari is hij active in natuurbescherming.

Als gediplomeerd privé-safarigids deelt Bastiaan zijn passie voor de natuur met anderen, terwijl hij ook een rol vervult in de zakelijke kant van Jadore Safaris sinds hij in 2023 als aandeelhouder is toegetreden. Met zijn expertise draagt hij bij aan het succes en de groei van het bedrijf, en zet hij zich in voor duurzaamheid en behoud van de prachtige Afrikaanse wildernis.

jadore-safaris-tanzania-logo

Patrick Kweka

Een jong natuurtalent die gekozen heeft om zich in dienst te stellen van het toerisme in Tanzania.

Patrick schept veel plezier in de mogelijkheid om in contact te komen met mensen van verschillende culturen en landen. Het is zijn zorg om eerst te begrijpen waar de bezoeker in geïnteresseerd zijn, zodat hij hun de best mogelijke ervaring kan bieden. 

Op een reis met Patrick en JADORE SAFARIS is er een glimlach, veel kennis, passie en een streven om de best mogelijke, maar nog steeds veilige ervaringen mogelijk te maken.

jadore-safaris-tanzania-logo

Vincent Kessy

Draai of keer het maar het is de driver/guide die de safari uit voert en waar de safari mee valt of staat.

Vincent is niet zomaar iemand die zijn werk doet maar hij ademt net als de rest van het team een en al JADORE SAFARIS in en uit. Het was op jonge leeftijd dat Vicent besloot dat hij betrokken wilde raken bij het begeleiden van bezoekers om dit geweldige noordelijke circuit van The Rift Valley te zien en te leren kennen.

Hij werkte freelance voor verschillende bedrijven die uitstekende diensten leverden en deed zelfs opleiding voor jonge knapen die dit vak willen leren. Ook schoolt hij zichzelf voortdurend bij wanneer hij even niet in de bush zit. Zijn passie voor en kennis van alle aspecten van de natuur, het landschap en de cultuur van de regio worden onmiddellijk duidelijk wanneer u met hem op stap gaat.

jadore-safaris-tanzania-logo

Katja de Feu

Katja, medeoprichter van JADORE SAFARIS, heeft met meer dan 5 jaar ervaring in het organiseren van safari’s in Oost-Afrika een passie voor toerisme ontwikkeld. Samen met lokale partners is het bedrijf gegroeid tot een uniek initiatief, gericht op exclusieve privé safari’s, ver weg van massatoerisme.

Een Afrikaanse safari is altijd wel een avontuur. Maar om aan je avontuur te beginnen, betekent dat je al tijdens de planningsfase met iemand die in contact moet zien te komen die onafhankelijk en eerlijk advies geeft.

Het komt zelden voor dat iemand teleurgesteld naar huis terugkeert over zijn safari, maar hij of zij is zich er misschien niet van bewust wat hij niet heeft gezien en hoeveel beter het had kunnen zijn.

Katja wil ervoor zorgen dat haar klanten op de hoogte zijn van alle opties voor hun Afrikaanse avontuur …  ongeacht hoe zij dat avontuur definiëren. JADORE SAFARIS klanten worden haar goede vrienden, van wie velen terugkeren naar Tanzania of Kenia om weer met ons te reizen.

Naast de persoonlijke ontvangst is het ook Katja die achter de schermen als financieel directeur er voor zorgt dat alles eens u hier bent ook vlot kan verlopen.

jadore-safaris-tanzania-logo

Koen de Meyer

Koen, medeoprichter van JADORE SAFARIS, heeft met meer dan 5 jaar ervaring in het organiseren van safari’s in Oost-Afrika een passie voor toerisme ontwikkeld. Samen met lokale partners is het bedrijf gegroeid tot een uniek initiatief, gericht op exclusieve privé safari’s, ver weg van massatoerisme.

Koen’s missie gaat verder dan woorden; hij en zijn team streven naar duurzaam toerisme en nodigen reizigers uit om de schoonheid van Afrika te ontdekken met een persoonlijke touch, wetende dat elke reis een positieve impact heeft op lokale gemeenschappen en natuur.

Bij Jadore Safaris wordt elke ontdekkingsreis met plezier en liefde voor Oost-Afrika samengesteld, belovend onvergetelijke ervaringen voor het leven.