Veel makkelijker dan hem te beklimmen

Een 50 minuten durende sky-high boven Mount Kilimanjaro is een lust voor het oog.

Het Kilimanjaro-uitzicht ervaren tijdens een bezoek aan Tanzania is een unieke kans die je maar eens in je leven krijgt. Iedereen zou die ervaring moeten kunnen beleven, ongeacht hun fitnessniveau, tijdsbeperkingen of gevoeligheid voor hoogteziekte.

Niet alleen zomaar boven Kilimanjaro vliegen. 

Als een van de zeven wonderen van de natuurlijke wereld en een van Afrika’s meest iconische trekpleisters, is het aanschouwen van de Kilimanjaro een droom die uitkomt voor avonturiers die Tanzania bezoeken. Maar wacht, er is nog meer pracht om vanuit de lucht te bewonderen! Denk aan Mount Meru, Arusha National Park, de schilderachtige Momella-meren en de indrukwekkende Ngurdoto-krater. En laten we de herkenbare hoogtepunten van “het dak van Afrika” niet vergeten. Het nationale park zelf, de majestueuze gletsjers en de adembenemende pieken van Mawanzi en Kibo.

 

Een eigen weerpatroon.

Met een hoogte van 5895 meter is de Kilimanjaro de hoogste vrijstaande berg ter wereld. Dankzij zijn immense omvang heeft hij zijn eigen weerpatroon. Wanneer de dag aanbreekt, ontstaan er wolken die geleidelijk groter worden naarmate de dag vordert. Dit verklaart waarom je de top van de Kili meestal nooit vanaf de grond kunt zien.

mount-kilimanjaro-tanzania-jadore-safaris

 

Waarom deze vlucht boeken?

Voor sommigen is het boeken van een vlucht een manier om speciale momenten in het leven te vieren, zoals verjaardagen of jubilea. Het vinden van het perfecte cadeau voor een dierbare, zoals een ouder of levenspartner, kan een uitdaging zijn. Deze unieke ervaring kan echter dienen als het ideale geschenk.

Anderen kiezen voor een Kilimanjaro rondvlucht vanwege avontuur, terwijl sommigen op zoek zijn naar een unieke rondreis in Tanzania. Wat uw reden ook is om een ​​rondvlucht over de Kilimanjaro te boeken, weet dat u zich klaarmaakt voor de meest fantastische vliegervaring van uw leven.

Heb je angst?

Door je angst te erkennen en deze te omarmen, krijg je de kracht om te leren hoe je deze kunt overwinnen.

Veelvoorkomende angsten die mensen ervaren zijn onder andere turbulentie, lawaai, hoogte, landen en opstijgen. Daarnaast kan nieuws over vliegtuigongelukken angst aanwakkeren bij sommige mensen. Door meer te leren over vliegtuigen en vliegen, kun je je vliegangst overwinnen. Bijvoorbeeld, het realiseren dat vliegen een van de veiligste manieren van reizen is… er zijn zeer weinig ongevallen in vergelijking met andere vervoersmiddelen.

 

Betekenisvol voor onze klanten.

Het is geen verrassing dat sommige klanten ons vertellen dat een Kilimanjaro rondvlucht bovenaan hun bucketlist staat.

Het beklimmen van de Kilimanjaro is één ding, maar een rondvlucht maken over de besneeuwde toppen is een compleet andere ervaring.

We hebben professionele fotografen meegenomen op onze vluchten en zij hebben ervaren hoe een vogelvlucht van de Kilimanjaro hen enkele van de beste foto’s van hun carrière heeft opgeleverd.

mount-kilimanjaro-tanzania

Wil je reageren op deze post, dat kan hieronder:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We waarderen het als je dit artikel wilt delen:

Delen dit op Facebook
Delen dit op LinkdIn
Delen dit op Pinterest
Delen dit met Whatsapp
Delen dit met Email

Expeditie Updates

Meld je aan voor ‘Tochten door de Wildernis’ onze nieuwsbrief waarbij zorgvuldig geselecteerde artikelen, meeslepende verhalen en het laatste nieuws over onze inspanningen voor natuurbehoud in Afrika.

jadore-safaris-tanzania-logo

Paul Shayo

Omdat onze chauffeurs ook uw gidsen zijn, noemen we ze “driverguides”.

Dit is uw driverguide voor het Zuiden van Tanzania: Paul.

Hij is vriendelijk, ervaren en volledig voorbereid om u een onvergetelijke en uitstekende Safari te bezorgen in de streek waar hij zelf is geboren en getogen. U bent dus in handen van deskundige professional. Paul reist ook regelmatig door gans Tanzania om zijn kennis over alle parken bij te werken en op zoek te gaan naar nieuwe bestemmingen, of the beaten track.

jadore-safaris-tanzania-logo

Bastiaan Witvliet

Bastiaan Witvliet, geboren en getogen in Zambia en Tanzania, keerde in 2016 definitief terug naar Afrika na zijn studie en een carrière in Nederland. Zijn jeugd in de Afrikaanse bush heeft hem een diepe liefde voor het safari-leven bijgebracht, en hij brengt nog altijd veel tijd door in de wildernis, naast zijn werk voor Jadore Safari is hij active in natuurbescherming.

Als gediplomeerd privé-safarigids deelt Bastiaan zijn passie voor de natuur met anderen, terwijl hij ook een rol vervult in de zakelijke kant van Jadore Safaris sinds hij in 2023 als aandeelhouder is toegetreden. Met zijn expertise draagt hij bij aan het succes en de groei van het bedrijf, en zet hij zich in voor duurzaamheid en behoud van de prachtige Afrikaanse wildernis.

jadore-safaris-tanzania-logo

Patrick Kweka

Een jong natuurtalent die gekozen heeft om zich in dienst te stellen van het toerisme in Tanzania.

Patrick schept veel plezier in de mogelijkheid om in contact te komen met mensen van verschillende culturen en landen. Het is zijn zorg om eerst te begrijpen waar de bezoeker in geïnteresseerd zijn, zodat hij hun de best mogelijke ervaring kan bieden. 

Op een reis met Patrick en JADORE SAFARIS is er een glimlach, veel kennis, passie en een streven om de best mogelijke, maar nog steeds veilige ervaringen mogelijk te maken.

jadore-safaris-tanzania-logo

Vincent Kessy

Draai of keer het maar het is de driver/guide die de safari uit voert en waar de safari mee valt of staat.

Vincent is niet zomaar iemand die zijn werk doet maar hij ademt net als de rest van het team een en al JADORE SAFARIS in en uit. Het was op jonge leeftijd dat Vicent besloot dat hij betrokken wilde raken bij het begeleiden van bezoekers om dit geweldige noordelijke circuit van The Rift Valley te zien en te leren kennen.

Hij werkte freelance voor verschillende bedrijven die uitstekende diensten leverden en deed zelfs opleiding voor jonge knapen die dit vak willen leren. Ook schoolt hij zichzelf voortdurend bij wanneer hij even niet in de bush zit. Zijn passie voor en kennis van alle aspecten van de natuur, het landschap en de cultuur van de regio worden onmiddellijk duidelijk wanneer u met hem op stap gaat.

jadore-safaris-tanzania-logo

Katja de Feu

Katja, medeoprichter van JADORE SAFARIS, heeft met meer dan 5 jaar ervaring in het organiseren van safari’s in Oost-Afrika een passie voor toerisme ontwikkeld. Samen met lokale partners is het bedrijf gegroeid tot een uniek initiatief, gericht op exclusieve privé safari’s, ver weg van massatoerisme.

Een Afrikaanse safari is altijd wel een avontuur. Maar om aan je avontuur te beginnen, betekent dat je al tijdens de planningsfase met iemand die in contact moet zien te komen die onafhankelijk en eerlijk advies geeft.

Het komt zelden voor dat iemand teleurgesteld naar huis terugkeert over zijn safari, maar hij of zij is zich er misschien niet van bewust wat hij niet heeft gezien en hoeveel beter het had kunnen zijn.

Katja wil ervoor zorgen dat haar klanten op de hoogte zijn van alle opties voor hun Afrikaanse avontuur …  ongeacht hoe zij dat avontuur definiëren. JADORE SAFARIS klanten worden haar goede vrienden, van wie velen terugkeren naar Tanzania of Kenia om weer met ons te reizen.

Naast de persoonlijke ontvangst is het ook Katja die achter de schermen als financieel directeur er voor zorgt dat alles eens u hier bent ook vlot kan verlopen.

jadore-safaris-tanzania-logo

Koen de Meyer

Koen, medeoprichter van JADORE SAFARIS, heeft met meer dan 5 jaar ervaring in het organiseren van safari’s in Oost-Afrika een passie voor toerisme ontwikkeld. Samen met lokale partners is het bedrijf gegroeid tot een uniek initiatief, gericht op exclusieve privé safari’s, ver weg van massatoerisme.

Koen’s missie gaat verder dan woorden; hij en zijn team streven naar duurzaam toerisme en nodigen reizigers uit om de schoonheid van Afrika te ontdekken met een persoonlijke touch, wetende dat elke reis een positieve impact heeft op lokale gemeenschappen en natuur.

Bij Jadore Safaris wordt elke ontdekkingsreis met plezier en liefde voor Oost-Afrika samengesteld, belovend onvergetelijke ervaringen voor het leven.