Serengeti: door Trip Advisor uitgeroepen tot het beste nationale park ter wereld.

Serengeti National Park is niet zomaar een plek.

Het gebrek aan ‘echte’ wegen in de Serengeti zorgt ervoor dat het wild hier ongestoord kan rondzwerven. Hier geen geasfalteerde paden waar giraffes op kunnen uitglijden, maar onverharde wegen die alleen toegankelijk zijn voor robuuste 4×4-voertuigen.

Een bezoek aan de Serengeti vergt dan ook een zorgvuldige planning om het meeste uit je ervaring te halen.

Dit is het domein van de grote migratie. De jaarlijkse trek van miljoenen gnoes, grant gazelles, thomson gazelles, elanden, impala’s en zebra’s, waarvan maar liefst 85% zich in de Serengeti bevindt, vormt de grootste migratie van landdieren ter wereld. Het staat bekend als “the greatest show on earth”. Deze migratie is elk jaar anders, voornamelijk als reactie op variaties in het weer. De exacte timing van de gnoe-trek in de Serengeti hangt volledig af van de neerslagpatronen die zich elk jaar voordoen.

big-migration-serengeti-tanzania-jadore-safaris
leopard-serengeti-tanzania-jadore-safaris
In het bruisende hart van het nationale park, net ten noorden van de uitgestrekte kortgrasvlaktes, ligt Seronera. Deze plek belichaamt de ware essentie van de Serengeti en biedt de mogelijkheid om wel 25 verschillende wilde katten per dag te spotten.

Het wildleven hier is ronduit spectaculair, met indrukwekkend hoge dichtheden aan ontspannen luipaarden, cheeta’s en leeuwen.

cheetah-serengeti-tanzania-jadore-safaris

De noordelijke Serengeti strekt zich ongeveer 100 km naar het noorden uit van Seronera tot aan de Keniaanse grens. Dit gebied kenmerkt zich door zacht glooiend landschap met meer bomen en bosjes, en wordt verder onderbroken door kleine rivieren, heuvels en af en toe kopjes. Naarmate je verder naar het noorden reist, neemt het aantal voertuigen af. Zelfs tijdens het hoogseizoen van de migratie, tussen augustus en oktober, kun je nog steeds genieten van spectaculaire overtochten van de Mara-rivier zonder de drukte.

Het zuiden van Serengeti National Park wordt bedekt door uitgestrekte kortgrasvlaktes die zich uitstrekken tot in het noorden van het Ngorongoro Conservation Area. Verder naar het westen tot bijna aan het Victoriameer, waar het versmalt tot de Western Corridor.

Het plannen van een safari in dit gebied kan complex zijn.

JADORE SAFARIS staat klaar om je te begeleiden bij het kiezen van de juiste kampen op het juiste moment van het jaar. Op die manier heb je de best mogelijke ervaring. Vooral omdat de migratie van wildebeesten elk jaar sterk varieert. Onze safari’s zijn inclusief een privégids met jarenlange ervaring en goed uitgeruste safari-voertuigen.

sunset-tanzania-jadore-safaris

Wil je reageren op deze post, dat kan hieronder:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We waarderen het als je dit artikel wilt delen:

Delen dit op Facebook
Delen dit op LinkdIn
Delen dit op Pinterest
Delen dit met Whatsapp
Delen dit met Email

Expeditie Updates

Meld je aan voor ‘Tochten door de Wildernis’ onze nieuwsbrief waarbij zorgvuldig geselecteerde artikelen, meeslepende verhalen en het laatste nieuws over onze inspanningen voor natuurbehoud in Afrika.

jadore-safaris-tanzania-logo

Paul Shayo

Omdat onze chauffeurs ook uw gidsen zijn, noemen we ze “driverguides”.

Dit is uw driverguide voor het Zuiden van Tanzania: Paul.

Hij is vriendelijk, ervaren en volledig voorbereid om u een onvergetelijke en uitstekende Safari te bezorgen in de streek waar hij zelf is geboren en getogen. U bent dus in handen van deskundige professional. Paul reist ook regelmatig door gans Tanzania om zijn kennis over alle parken bij te werken en op zoek te gaan naar nieuwe bestemmingen, of the beaten track.

jadore-safaris-tanzania-logo

Bastiaan Witvliet

Bastiaan Witvliet, geboren en getogen in Zambia en Tanzania, keerde in 2016 definitief terug naar Afrika na zijn studie en een carrière in Nederland. Zijn jeugd in de Afrikaanse bush heeft hem een diepe liefde voor het safari-leven bijgebracht, en hij brengt nog altijd veel tijd door in de wildernis, naast zijn werk voor Jadore Safari is hij active in natuurbescherming.

Als gediplomeerd privé-safarigids deelt Bastiaan zijn passie voor de natuur met anderen, terwijl hij ook een rol vervult in de zakelijke kant van Jadore Safaris sinds hij in 2023 als aandeelhouder is toegetreden. Met zijn expertise draagt hij bij aan het succes en de groei van het bedrijf, en zet hij zich in voor duurzaamheid en behoud van de prachtige Afrikaanse wildernis.

jadore-safaris-tanzania-logo

Patrick Kweka

Een jong natuurtalent die gekozen heeft om zich in dienst te stellen van het toerisme in Tanzania.

Patrick schept veel plezier in de mogelijkheid om in contact te komen met mensen van verschillende culturen en landen. Het is zijn zorg om eerst te begrijpen waar de bezoeker in geïnteresseerd zijn, zodat hij hun de best mogelijke ervaring kan bieden. 

Op een reis met Patrick en JADORE SAFARIS is er een glimlach, veel kennis, passie en een streven om de best mogelijke, maar nog steeds veilige ervaringen mogelijk te maken.

jadore-safaris-tanzania-logo

Vincent Kessy

Draai of keer het maar het is de driver/guide die de safari uit voert en waar de safari mee valt of staat.

Vincent is niet zomaar iemand die zijn werk doet maar hij ademt net als de rest van het team een en al JADORE SAFARIS in en uit. Het was op jonge leeftijd dat Vicent besloot dat hij betrokken wilde raken bij het begeleiden van bezoekers om dit geweldige noordelijke circuit van The Rift Valley te zien en te leren kennen.

Hij werkte freelance voor verschillende bedrijven die uitstekende diensten leverden en deed zelfs opleiding voor jonge knapen die dit vak willen leren. Ook schoolt hij zichzelf voortdurend bij wanneer hij even niet in de bush zit. Zijn passie voor en kennis van alle aspecten van de natuur, het landschap en de cultuur van de regio worden onmiddellijk duidelijk wanneer u met hem op stap gaat.

jadore-safaris-tanzania-logo

Katja de Feu

Katja, medeoprichter van JADORE SAFARIS, heeft met meer dan 5 jaar ervaring in het organiseren van safari’s in Oost-Afrika een passie voor toerisme ontwikkeld. Samen met lokale partners is het bedrijf gegroeid tot een uniek initiatief, gericht op exclusieve privé safari’s, ver weg van massatoerisme.

Een Afrikaanse safari is altijd wel een avontuur. Maar om aan je avontuur te beginnen, betekent dat je al tijdens de planningsfase met iemand die in contact moet zien te komen die onafhankelijk en eerlijk advies geeft.

Het komt zelden voor dat iemand teleurgesteld naar huis terugkeert over zijn safari, maar hij of zij is zich er misschien niet van bewust wat hij niet heeft gezien en hoeveel beter het had kunnen zijn.

Katja wil ervoor zorgen dat haar klanten op de hoogte zijn van alle opties voor hun Afrikaanse avontuur …  ongeacht hoe zij dat avontuur definiëren. JADORE SAFARIS klanten worden haar goede vrienden, van wie velen terugkeren naar Tanzania of Kenia om weer met ons te reizen.

Naast de persoonlijke ontvangst is het ook Katja die achter de schermen als financieel directeur er voor zorgt dat alles eens u hier bent ook vlot kan verlopen.

jadore-safaris-tanzania-logo

Koen de Meyer

Koen, medeoprichter van JADORE SAFARIS, heeft met meer dan 5 jaar ervaring in het organiseren van safari’s in Oost-Afrika een passie voor toerisme ontwikkeld. Samen met lokale partners is het bedrijf gegroeid tot een uniek initiatief, gericht op exclusieve privé safari’s, ver weg van massatoerisme.

Koen’s missie gaat verder dan woorden; hij en zijn team streven naar duurzaam toerisme en nodigen reizigers uit om de schoonheid van Afrika te ontdekken met een persoonlijke touch, wetende dat elke reis een positieve impact heeft op lokale gemeenschappen en natuur.

Bij Jadore Safaris wordt elke ontdekkingsreis met plezier en liefde voor Oost-Afrika samengesteld, belovend onvergetelijke ervaringen voor het leven.