Goedkopere alternatieven dan op safari (zelf ondervonden)

Mensen stellen vaak de vraag: ‘Waarom is een safari zo duur?’ De kosten van een safari omvatten verschillende factoren, maar een belangrijke is het toevoegen van conservation fees aan de park fees. Deze extra kosten gaan rechtstreeks naar nationale parken en andere belangrijke investeerders of landeigenaren. Door deze tarieven te betalen, draagt u direct bij aan natuurbehoud en stimuleert u lokale gemeenschappen om de prachtige ecosystemen van Afrika te behouden.

Hier zijn enkele opties om 1 tot 3 dagen (naast accommodatie) met een budget van slechts $30 tot $100 per persoon per dag de totale reiskosten te verlagen.

Bezoek de Materuni Waterval aan de voet van de Kilimanjaro

materuni-waterfalls-tanzania

Materuni is een van de weinige dorpen dicht gelegen aan de voet van de Kilimanjaro.

Terwijl je door het dorp loopt, word je overdonderd door het schilderachtige uitzicht op het weelderige regenwoud en de majestueuze berg Kilimanjaro. De waterval, die slechts op een uur loopafstand ligt, is werkelijk indrukwekkend, en met een hoogte van 70 meter is het de hoogste in Noord-Tanzania. Het water dat uit de waterval stroomt, is van een kristalheldere gletsjerkwaliteit, wat zorgt voor een betoverend bassin.

Op heldere dagen biedt het uitzicht zelfs een adembenemende blik op de steden Kibo en Moshi. De wandeling naar de voet van de waterval kan uitdagend zijn voor sommigen.  Over het algemeen is het terrein wel vrij vlak en biedt het ’s ochtends vaak verkoeling door de schaduw. Het dragen van stevige wandelschoenen wordt echter wel aanbevolen.

Naast het bewonderen van de natuurlijke pracht, krijg je ook de kans om lokale koffie te leren maken en vervolgens te genieten van je eigen gebrouwen kopje koffie. En om de ervaring compleet te maken, wordt er een heerlijke lokale lunch met een uitgebreid buffet geserveerd.

Ga fietsen en ontdek Moshi in de buurt van de Kilimanjaro.

Een lokale gids neemt je mee op een boeiende tour door Moshi, langs pittoreske dorpen aan de voet van de Kilimanjaro.

Vervolgens dan door naar  landbouwgebieden waar je kunt genieten van verse kokosmelk.

Uw gids staat klaar om u halverwege de ochtend te ontmoeten, voorzien van uw mountainbike, met of zonder helm, afhankelijk van uw voorkeur. U kunt kiezen uit een fietstocht van 2, 4 of 6 uur, afhankelijk van uw interesse, die zich uitstrekt over 10, 20 tot zelfs 45 km. U verkent gemakkelijke onverharde paden en geasfalteerde wegen, passeert langs kleine dorpjes en een klein regenwoud, om vervolgens terug te keren naar Moshi, uw vertrekpunt.

Warm waterbronnen, een schooltje, een markt …

hot-springs-moshi-tanzania

De warmwaterbronnen in Tanzania worden vaak aangeduid met verschillende namen, wat soms verwarrend kan zijn.

Ze staan bekend als de Chemka-warmwaterbronnen, Rundugai-warmwaterbronnen, Kikuletwa-warmwaterbronnen en Maji Moto (maar verwijzen allemaal naar dezelfde locatie).

De lokale naam Chemka betekent “koken”, vanwege de manier waarop het water lijkt te borrelen als het uit de grond opborrelt. Deze warmwaterbronnen zijn ook de thuisbasis van een bijzondere vissoort, de Garra Rufa-vis, ook wel bekend als doktersvis. Misschien herken je ze wel… het zijn de visjes die worden gebruikt voor pedicures, waarbij ze de dode huid van je voeten afschrapen!

Een dag in dit gebied kan verrassend betaalbaar zijn als je ook interesse hebt in de lokale cultuur. Er zijn tal van mogelijkheden om markten te verkennen, zoals de grootste vrouwenmarkt van Tanzania in Tengeru, of om een van de vele lokale scholen te bezoeken.

tengeru-market-tanzania

Wil je reageren op deze post, dat kan hieronder:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We waarderen het als je dit artikel wilt delen:

Delen dit op Facebook
Delen dit op LinkdIn
Delen dit op Pinterest
Delen dit met Whatsapp
Delen dit met Email

Expeditie Updates

Meld je aan voor ‘Tochten door de Wildernis’ onze nieuwsbrief waarbij zorgvuldig geselecteerde artikelen, meeslepende verhalen en het laatste nieuws over onze inspanningen voor natuurbehoud in Afrika.

jadore-safaris-tanzania-logo

Paul Shayo

Omdat onze chauffeurs ook uw gidsen zijn, noemen we ze “driverguides”.

Dit is uw driverguide voor het Zuiden van Tanzania: Paul.

Hij is vriendelijk, ervaren en volledig voorbereid om u een onvergetelijke en uitstekende Safari te bezorgen in de streek waar hij zelf is geboren en getogen. U bent dus in handen van deskundige professional. Paul reist ook regelmatig door gans Tanzania om zijn kennis over alle parken bij te werken en op zoek te gaan naar nieuwe bestemmingen, of the beaten track.

jadore-safaris-tanzania-logo

Bastiaan Witvliet

Bastiaan Witvliet, geboren en getogen in Zambia en Tanzania, keerde in 2016 definitief terug naar Afrika na zijn studie en een carrière in Nederland. Zijn jeugd in de Afrikaanse bush heeft hem een diepe liefde voor het safari-leven bijgebracht, en hij brengt nog altijd veel tijd door in de wildernis, naast zijn werk voor Jadore Safari is hij active in natuurbescherming.

Als gediplomeerd privé-safarigids deelt Bastiaan zijn passie voor de natuur met anderen, terwijl hij ook een rol vervult in de zakelijke kant van Jadore Safaris sinds hij in 2023 als aandeelhouder is toegetreden. Met zijn expertise draagt hij bij aan het succes en de groei van het bedrijf, en zet hij zich in voor duurzaamheid en behoud van de prachtige Afrikaanse wildernis.

jadore-safaris-tanzania-logo

Patrick Kweka

Een jong natuurtalent die gekozen heeft om zich in dienst te stellen van het toerisme in Tanzania.

Patrick schept veel plezier in de mogelijkheid om in contact te komen met mensen van verschillende culturen en landen. Het is zijn zorg om eerst te begrijpen waar de bezoeker in geïnteresseerd zijn, zodat hij hun de best mogelijke ervaring kan bieden. 

Op een reis met Patrick en JADORE SAFARIS is er een glimlach, veel kennis, passie en een streven om de best mogelijke, maar nog steeds veilige ervaringen mogelijk te maken.

jadore-safaris-tanzania-logo

Vincent Kessy

Draai of keer het maar het is de driver/guide die de safari uit voert en waar de safari mee valt of staat.

Vincent is niet zomaar iemand die zijn werk doet maar hij ademt net als de rest van het team een en al JADORE SAFARIS in en uit. Het was op jonge leeftijd dat Vicent besloot dat hij betrokken wilde raken bij het begeleiden van bezoekers om dit geweldige noordelijke circuit van The Rift Valley te zien en te leren kennen.

Hij werkte freelance voor verschillende bedrijven die uitstekende diensten leverden en deed zelfs opleiding voor jonge knapen die dit vak willen leren. Ook schoolt hij zichzelf voortdurend bij wanneer hij even niet in de bush zit. Zijn passie voor en kennis van alle aspecten van de natuur, het landschap en de cultuur van de regio worden onmiddellijk duidelijk wanneer u met hem op stap gaat.

jadore-safaris-tanzania-logo

Katja de Feu

Katja, medeoprichter van JADORE SAFARIS, heeft met meer dan 5 jaar ervaring in het organiseren van safari’s in Oost-Afrika een passie voor toerisme ontwikkeld. Samen met lokale partners is het bedrijf gegroeid tot een uniek initiatief, gericht op exclusieve privé safari’s, ver weg van massatoerisme.

Een Afrikaanse safari is altijd wel een avontuur. Maar om aan je avontuur te beginnen, betekent dat je al tijdens de planningsfase met iemand die in contact moet zien te komen die onafhankelijk en eerlijk advies geeft.

Het komt zelden voor dat iemand teleurgesteld naar huis terugkeert over zijn safari, maar hij of zij is zich er misschien niet van bewust wat hij niet heeft gezien en hoeveel beter het had kunnen zijn.

Katja wil ervoor zorgen dat haar klanten op de hoogte zijn van alle opties voor hun Afrikaanse avontuur …  ongeacht hoe zij dat avontuur definiëren. JADORE SAFARIS klanten worden haar goede vrienden, van wie velen terugkeren naar Tanzania of Kenia om weer met ons te reizen.

Naast de persoonlijke ontvangst is het ook Katja die achter de schermen als financieel directeur er voor zorgt dat alles eens u hier bent ook vlot kan verlopen.

jadore-safaris-tanzania-logo

Koen de Meyer

Koen, medeoprichter van JADORE SAFARIS, heeft met meer dan 5 jaar ervaring in het organiseren van safari’s in Oost-Afrika een passie voor toerisme ontwikkeld. Samen met lokale partners is het bedrijf gegroeid tot een uniek initiatief, gericht op exclusieve privé safari’s, ver weg van massatoerisme.

Koen’s missie gaat verder dan woorden; hij en zijn team streven naar duurzaam toerisme en nodigen reizigers uit om de schoonheid van Afrika te ontdekken met een persoonlijke touch, wetende dat elke reis een positieve impact heeft op lokale gemeenschappen en natuur.

Bij Jadore Safaris wordt elke ontdekkingsreis met plezier en liefde voor Oost-Afrika samengesteld, belovend onvergetelijke ervaringen voor het leven.