Breng ik een cadeautje mee uit Tanzania of niet?

Het is niet altijd makkelijk om iets mee te brengen voor de thuisblijvers of voor u zelf als cadeautje of souvenir. Dus laten wij een handje helpen en u al een beetje voorbereiden wat het mogelijks zou kunnen gaan worden als u terug keert van vakantie uit Tanzania.

We gaan  een aantal fantastische Tanzaniaanse geschenken mee delen die u kan kopen voor familie en vrienden thuis.

Houtsnijwerk

karatu-tanzania-jadore-safaris

 

Bespaar geld en krijg authentieke souvenirs door rechtstreeks bij de bron te kopen. Wij brengen u daar (onderweg richting uw safari), terwijl u tot wel 50% van de gevraagde prijs kunt afdingen. Ontdek een scala aan fascinerende houtsnijwerken, waaronder maskers, sieraden, beeldjes en meer, tijdens uw reis naar Tanzania.

Schilderijtjes

karatu-tanzania-jadore-safaris

 

Haal de authentieke Afrikaanse kunst rechtstreeks naar je huis door schilderijen op hun oorsprong te kopen. Elk stuk voegt een uniek decoratief element toe aan je ruimte, of het nu thuis, op kantoor of elders is.

Gemaakt van hoogwaardige mousseline doek, zijn deze schilderijen prachtige uitingen van de Afrikaanse fauna, flora en culturele rijkdom. Met speelse artistieke weergaven van dieren, mensen en landschappen, zijn ze een ware verrijking voor elke omgeving.

Elk schilderij vertelt een verhaal, weerspiegelt de rijke Afrikaanse culturen en folklore, en wordt gekenmerkt door gedurfde vormen, intrigerende patronen en levendige kleuren. Ontdek deze unieke kunstwerken en breng een stukje Afrikaanse ziel in je leefruimte.

Tanzaniet

tanzanite-shop-karatu-tanzania

 

Laat ons u begeleiden naar de beste plekken om prachtige sieraden te kopen. We verwijzen u door naar gerenommeerde dealers die authentieke edelstenen aanbieden, waaronder diamanten, robijnen, smaragden, granaten, toermalijn en saffieren. Tanzania staat bekend als de enige wereldwijde bron van tanzaniet, een edelsteen die duizend keer zeldzamer is dan diamanten en waarvan experts voorspellen dat deze binnen 10 jaar uitgeput zal zijn, waardoor de waarde ervan alleen maar zal stijgen.

Naast het verkennen van deze juweeltjes, kunnen we u ook meenemen naar een klein museum om meer te leren over de rijke edelsteengeschiedenis van Tanzania.

Koffie

coffee-tanzania

 

Ontdek de unieke smaken van Tanzaniaanse koffie, waarbij de noordelijke regio zoete tonen biedt en het zuiden een hogere zuurgraad en een bloemig of fruitig profiel heeft, dankzij de vulkanische bodem en variabele hoogtes van de koffieplantages. Ervaar dit zelf tijdens een koffietour, waarbij u het hele proces van bonen tot uw kopje koffie kunt zien.

Tanzaniaanse koffie staat bekend om zijn uitgesproken en levendige smaak, met interessante fruittonen en een voortreffelijk smaakprofiel. Geef uw cafeïne-liefhebbende familie en vrienden een echt bijzonder cadeau met Arabica-koffiebonen uit Tanzania.

Kruiden

Breng een vleugje Zanzibar naar huis met authentieke kruiden, perfecte geschenken voor familie en vrienden. Ontdek waarom Zanzibar bekend staat als het Spice Island tijdens een rondleiding door een van de vele kruidenboerderijen op het eiland. Hier ziet u hoe boeren een scala aan kruiden verbouwen, waaronder zwarte peper, kardemom, kaneel, kruidnagel, vanille en nootmuskaat.

Gelegen voor de kust van Tanzania, tegenover Dar-es-Salaam, is Zanzibar gemakkelijk bereikbaar per veerboot of vliegtuig. Het eiland herbergt enkele van de beste bronnen van Tanzaniaanse geschenken, klaar om ontdekt te worden tijdens uw reis.

Masai artikelen

masai-west-kilimanjaro-tanzania-jadore-safaris

 

Ontdek de levendige cultuur van de Maasai met hun opvallende traditionele ‘shuka’ kleding en prachtige sieraden gemaakt van ingewikkeld kralenwerk. Dit is slechts het begin van wat ze te bieden hebben. 

Wij hopen dat we u hebben kunnen inspireren!

red-banana-karatu-tanzania-jadore-safaris

Wil je reageren op deze post, dat kan hieronder:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We waarderen het als je dit artikel wilt delen:

Delen dit op Facebook
Delen dit op LinkdIn
Delen dit op Pinterest
Delen dit met Whatsapp
Delen dit met Email

Expeditie Updates

Meld je aan voor ‘Tochten door de Wildernis’ onze nieuwsbrief waarbij zorgvuldig geselecteerde artikelen, meeslepende verhalen en het laatste nieuws over onze inspanningen voor natuurbehoud in Afrika.

jadore-safaris-tanzania-logo

Paul Shayo

Omdat onze chauffeurs ook uw gidsen zijn, noemen we ze “driverguides”.

Dit is uw driverguide voor het Zuiden van Tanzania: Paul.

Hij is vriendelijk, ervaren en volledig voorbereid om u een onvergetelijke en uitstekende Safari te bezorgen in de streek waar hij zelf is geboren en getogen. U bent dus in handen van deskundige professional. Paul reist ook regelmatig door gans Tanzania om zijn kennis over alle parken bij te werken en op zoek te gaan naar nieuwe bestemmingen, of the beaten track.

jadore-safaris-tanzania-logo

Bastiaan Witvliet

Bastiaan Witvliet, geboren en getogen in Zambia en Tanzania, keerde in 2016 definitief terug naar Afrika na zijn studie en een carrière in Nederland. Zijn jeugd in de Afrikaanse bush heeft hem een diepe liefde voor het safari-leven bijgebracht, en hij brengt nog altijd veel tijd door in de wildernis, naast zijn werk voor Jadore Safari is hij active in natuurbescherming.

Als gediplomeerd privé-safarigids deelt Bastiaan zijn passie voor de natuur met anderen, terwijl hij ook een rol vervult in de zakelijke kant van Jadore Safaris sinds hij in 2023 als aandeelhouder is toegetreden. Met zijn expertise draagt hij bij aan het succes en de groei van het bedrijf, en zet hij zich in voor duurzaamheid en behoud van de prachtige Afrikaanse wildernis.

jadore-safaris-tanzania-logo

Patrick Kweka

Een jong natuurtalent die gekozen heeft om zich in dienst te stellen van het toerisme in Tanzania.

Patrick schept veel plezier in de mogelijkheid om in contact te komen met mensen van verschillende culturen en landen. Het is zijn zorg om eerst te begrijpen waar de bezoeker in geïnteresseerd zijn, zodat hij hun de best mogelijke ervaring kan bieden. 

Op een reis met Patrick en JADORE SAFARIS is er een glimlach, veel kennis, passie en een streven om de best mogelijke, maar nog steeds veilige ervaringen mogelijk te maken.

jadore-safaris-tanzania-logo

Vincent Kessy

Draai of keer het maar het is de driver/guide die de safari uit voert en waar de safari mee valt of staat.

Vincent is niet zomaar iemand die zijn werk doet maar hij ademt net als de rest van het team een en al JADORE SAFARIS in en uit. Het was op jonge leeftijd dat Vicent besloot dat hij betrokken wilde raken bij het begeleiden van bezoekers om dit geweldige noordelijke circuit van The Rift Valley te zien en te leren kennen.

Hij werkte freelance voor verschillende bedrijven die uitstekende diensten leverden en deed zelfs opleiding voor jonge knapen die dit vak willen leren. Ook schoolt hij zichzelf voortdurend bij wanneer hij even niet in de bush zit. Zijn passie voor en kennis van alle aspecten van de natuur, het landschap en de cultuur van de regio worden onmiddellijk duidelijk wanneer u met hem op stap gaat.

jadore-safaris-tanzania-logo

Katja de Feu

Katja, medeoprichter van JADORE SAFARIS, heeft met meer dan 5 jaar ervaring in het organiseren van safari’s in Oost-Afrika een passie voor toerisme ontwikkeld. Samen met lokale partners is het bedrijf gegroeid tot een uniek initiatief, gericht op exclusieve privé safari’s, ver weg van massatoerisme.

Een Afrikaanse safari is altijd wel een avontuur. Maar om aan je avontuur te beginnen, betekent dat je al tijdens de planningsfase met iemand die in contact moet zien te komen die onafhankelijk en eerlijk advies geeft.

Het komt zelden voor dat iemand teleurgesteld naar huis terugkeert over zijn safari, maar hij of zij is zich er misschien niet van bewust wat hij niet heeft gezien en hoeveel beter het had kunnen zijn.

Katja wil ervoor zorgen dat haar klanten op de hoogte zijn van alle opties voor hun Afrikaanse avontuur …  ongeacht hoe zij dat avontuur definiëren. JADORE SAFARIS klanten worden haar goede vrienden, van wie velen terugkeren naar Tanzania of Kenia om weer met ons te reizen.

Naast de persoonlijke ontvangst is het ook Katja die achter de schermen als financieel directeur er voor zorgt dat alles eens u hier bent ook vlot kan verlopen.

jadore-safaris-tanzania-logo

Koen de Meyer

Koen, medeoprichter van JADORE SAFARIS, heeft met meer dan 5 jaar ervaring in het organiseren van safari’s in Oost-Afrika een passie voor toerisme ontwikkeld. Samen met lokale partners is het bedrijf gegroeid tot een uniek initiatief, gericht op exclusieve privé safari’s, ver weg van massatoerisme.

Koen’s missie gaat verder dan woorden; hij en zijn team streven naar duurzaam toerisme en nodigen reizigers uit om de schoonheid van Afrika te ontdekken met een persoonlijke touch, wetende dat elke reis een positieve impact heeft op lokale gemeenschappen en natuur.

Bij Jadore Safaris wordt elke ontdekkingsreis met plezier en liefde voor Oost-Afrika samengesteld, belovend onvergetelijke ervaringen voor het leven.